مدیرعامل «غدیر» : سال 95؛ رونق به بورس باز میگردد
در سه ماهه چهارم سال 94 اگر مذاکرات 1+5 به نتیجه برسد اثرات رونق اقتصادی در کشور نمایان خواهد شد.
دکتر سلیمانی، مدیرعامل سرمایهگذاری غدیر ضمن بیان مطلب فوق و برشمردن عوامل اثرگذار بر شرایط فعلی بازار سرمایه گفت: در چنین حالتی برای شرکتهای تولیدی، وضعیت روبه بهبود خواهد گذاشت و در نتیجه شاخص بورس نیز در ابتدای سال 95، از سطوح مقاومتی عبور خواهد کرد.
وی با اشاره به این مطلب که از سال 94 میتوان به عنوان سال رکود جدی نام برد، تصریح کرد: برخی در این بازار از رکود موجود با نام رکود کامل یاد میکنند به طوری که در مجموعه بازار سرمایه جملگی در تلاش هستند که ایجاد سود کرده و شاخصسازی کنند. اما با این حال امسال سال سختی است و تا 30 درصد تعدیل منفی در پیشبینی سود شرکتها به ویژه شرکتهای تولیدی را شاهد هستیم.
مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری غدیر معتقد است اگر چه تحریم ها توانسته منافع درخوری را برای اقتصاد ایران به همراه داشته باشد ، اما در نهایت تشدید رکود جدی در سطح اقتصاد ملی نیز بوده است .
وی با یادآوری رشد بیش از اندازه بخش مسکن در سالهای قبل این نظر را تکمیل کرد و افزود: در حوزه سرمایهگذاری در بخش مسکن و در تولید مصالح ساختمانی نیز کماکان به دلیل اثرات تحریم شاهد بروز رکود و افت تولید مسکن نیز هستیم.
وی به دیگر عامل رکود سال 94 که بحث کمبود نقدینگی است اشاره و خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه سیستم نظام بانکی کشور با مطالبات معوق روبهروست همین امر سبب شد تا اقتصاد راکد شده و اثر آن در بازار سرمایه به عنوان دماسنج اقتصاد کشور نمایان شود.
بنابراین اگر تعدیل منفی در بازار صورت گیرد طبیعی است. وی اضافه کرد: بعد از رفع تحریمها اگر امید به بازار سرمایه بازگردد اثرات مثبت را در شاخص کل شاهد خواهیم بود.
با وجود امید، مردم پساندازهای خود را از نظام بانکی به بازار سرمایه وارد کنند و شرکتهای تولیدی نیز با آورده یادشده اقدام به افزایش سرمایه و در نتیجه رونق بیشتر با تولید بیشتر را در پی خواهد داشت.
وی در پاسخ به پرسش خبرنگار ما مبنی بر این که شرکت سرمایهگذاری غدیر طی سال مالی جاری چه تمهیداتی را در پیش گرفت تا از اثرات منفی رکود در مجموعه خود بکاهد؟ تصریح کرد: غدیر در نیمه نخست سال مالی منتهی به پایان آذرماه 94 توانست به 75 درصد از پیشبینی بودجه خود دست یابد؛ این بدان معناست که بیش از پیشبینی در 6 ماهه سود محقق کرده است. وی افزود: اما عواملی که سبب شد این امر در شرکت سرمایهگذاری غدیر محقق شود به دو مورد ارتباط داشت. نخست اینکه به تعدادی از برنامههای توسعهای دست یافتیم و پروژهها به بهرهبرداری رسیدند و دیگر اینکه در هنگام تنظیم بودجه سال مالی 94 واقعبینانه وضعیت تولیدات زیرمجموعهها را نظاره کردیم و بلندپروازانه اطلاعات بودجه را جمعبندی نکردیم. همین امر باعث شد که خوشبختانه از اهداف «غدیر» فاصله نگیریم.
این مدیر ارشد بازار سرمایه در پاسخ به دیگر پرسش خبرنگار ما مبنی بر اینکه از کدامین روشهای تامین مالی برای پیشبرد طرحهای توسعهای غدیر بهره گرفتید؟ اظهار داشت: شرکت سرمایهگذاری غدیر از روش های مختلفی تامین مالی بهره میبرد. اول صندوق توسعه ملی که با کمک و همراهی دولت توانستیم رقم ارزی مطلوبی به عنوان بودجه دریافت کنیم.
در روشهای دیگر از راه فاینانس چین، افزایش سرمایه و نظام بانکی استفاده کردیم.
وی در همین حال یادآور شد: البته چندی است که در حال بررسی و مطالعه بر روی ابزارهای نوین مالی از جمله صندوق پروژه هستیم که به زودی به مراحل و نتایج نهایی دست خواهیم یافت.