اجلاس بزرگ کارآفرینان کشور با حضور تمامی اعضای این کانون درپانزدهم اسفندماه در مرکز همایشهای بینالمللی صدا و سیما برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی شرکت سرمایه گذار غدیر در این همایش سید محمد صدرهاشمینژاد، موسس بانک اقتصاد نوین در این اجلاس هدف از تاسیس کانون کارآفرینان توسعه گرا را بسط فرهنگ کارآفرینی و تحقق توسعه اقتصادی کشور مبتنی بر بخش خصوصی عنوان کرد و خاطر نشان ساخت: هدف از تاسیس این کانون صرفا کار انتخاباتی و پیروزی در انتخابات اتاق هشتم نیست.
وی افزود: ما هر چند در انتخابات پیش رو 39 نامزد خود را معرفی کردهایم ولی اصولا فقط به پیروزی در این انتخابات فکر نمیکنیم. ما چه در این انتخابات پیروز شویم و چه نشویم، کانون کارآفرینان توسعهگرا فعالیت خود را ادامه خواهد داد.
صدرهاشمینژاد در ادامه اظهاراتش گفت: در حال حاضر کانون حدود 500 نفر عضو رسمی دارد که البته تا آخر سال پیشبینی میشود که خانواده کانون کارآفرینان توسعهگرا 1000 نفره شود، بنابراین اقتصاد کشور با یک تشکل قوی و قدرتمند مواجه است و اساسا اتاق بازرگانی یکی از پروژههای کانون است که اگر در آن پیروز شویم کار کانون برای اصلاح اقتصاد کشور و انجام خصوصی سازی و در نهایت بسط اقتصاد آزاد راحتتر خواهد شد.
او شرایط کنونی کشور را سخت و حساس توصیف کرد و افزود: در حال حاضر اقتصاد کشور به شدت بیمار است و تنها راه علاج این اقتصاد بیمار بخش خصوصی واقعی است که اداره امور اقتصاد کشور را در دست بگیرد.
او گفت: ما اعتقاد داریم که همه چیز اقتصاد به بخش خصوصی مرتبط است، اما اساسا از عالم سیاست و سیاست بازی دوری میکنیم.
حسین سلطانی نیا سخنگوی کانون کارآفرینان توسعهگرا هم در سخنانی گفت: ما در حدود شش ماه پیش بود که با تعدادی از همفکران مان تشخیص دادیم که خلایی در اقتصاد کشور وجود دارد و آن این است که کارآفرینان کشور و فعالان بخش خصوصی، یک تشکل فراگیر ندارند.
وی تصریح کرد: من به عنوان فردی که 35 سال در عرصه اقتصاد به ویژه تجارت داخلی حضور دارم، با شناختی که از بنگاههای اقتصادی کشور داشتم، در طول دوران خدمتم منشاء تاسیس بسیاری از تشکلهای صنفی بودم و هم در حوزه تجارت خارجی حدود صد تشکل اقتصادی را راهاندازی کردهام. اما با این وجود لزوم یک تشکل فراگیر در کشور حس میشود.
وی گفت: رویکردهای بینالمللی هم نشان می دهد که بخش خصوصی کشورهایی در اقتصاد آنجا حاکمیت پیدا کردهاند که توانستند تشکلی فراگیر را شکل دهند و از دل آن یک اتاق بازرگانی مقتدر را ایجاد کنند. به عنوان مثال در کشور همسایه ما یعنی ترکیه در سال 2005 انجمنی تشکیل شد که به سرعت به یک تشکل فراگیر کارآفرینی و اقتصادی تبدیل شد و توانست شاهرگ اقتصاد ترکیه را در دست بگیرد.
وی تاکید کرد: هدف ما تحقق توسعه اقتصادی کشور با محوریت بخش خصوصی در راستای تامین منافع ملی است. ما فکر میکنیم که اگر اقتصاد کشور به بخش خصوصی سپرده شود، منافع ملی نیز تامین میشود.
او در جمع کارآفرینان تهران گفت: برای رسیدن به این منظور دنبال راهبردهای مشخصی بودیم. ازجمله ترویج اقتصاد رقابتی، فرهنگ کارآفرینی، تدوین مبانی اقتصاد بازار به عنوان مبانی توسعه و ایجاد فضایی امن برای بخش خصوصی و نیز ترویج و تشویق بخش خصوصی برای ایفای هر چه بیشتر نقش خود در حوزه مسئولیتهای اجتماعی و همچنین ترویج یک اصل بینالمللی مبنی بر تلاش مستمر در حفظ و بهبود محیط زیست.
او خاطر نشان کرد: مسائلی که ذکر شد، در واقع راهبردهای اصلی ما است، ما زمانی که این تشکل را شکل دادیم و تا به امروز که اعضای مان به 500 نفر از کارآفرینان رسیده است، برنامه ما این است که هزار نفر از کارآفرینان و فعالان بخش خصوصی را به عنوان عضو در این تشکل داشته باشیم و تا پایان برنامه ششم توسعه، نیمی از کارآفرینان کشور را به عضویت این تشکل دربیاوریم.
سخنگوی کانون کارآفرینان توسعهگرا در پایان اظهاراتش گفت: با برنامههایی که تدوین شده اهداف ما به شدت رو به توسعه است، اما هنگامی که بحث انتخابات اتاق بازرگانی پیش آمد ما نمیتوانستیم از کناراین مسئله بیتفاوت بگذریم. لذا به عنوان یکی از برنامههای این کانون وارد این فعالیت شدیم. از میان اعضای این کانون در رشتههای مختلف سعی کردیم که جمعی را با حداکثر تنوع و همگرایی دور هم جمع کنیم تا بتوانیم در اتاق ایران صدای واحدی را داشته باشیم.
گفتنی است، در پایان این اجلاس نامزدهای کانون کارآفرینان توسعهگرا برای عمل به منشور کانون منتشر شده در سایت رسمی این نهاد، سوگند خوردند.