ضرورت حضور بورسی ها در پارلمان بخش خصوصی
به گزارش روابط عمومی شرکت سرمایه گذاری غدیر ، دکتر غلامرضا سلیمانی مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری غدیر در نشست مطبوعاتی نامزدهای کانون کارآفرینان توسعه گرا برای هشتمین دوره انتخابات اتاق بازرگانی،صنایع،معادن و کشاورزی در بیان کارکردهای اتاق بازرگانی، به تجربه کشورهای صنعتی به ویژه کشورهای تازه صنعتی شده اشاره کرد که حاکی از آنست فرایند صنعتی شدن و توسعه اقتصادی در فرایند همکاری سه گروه اصلی دولت، بخش خصوصی و مردم امکان پذیر گشته است.
این خبره بازار سرمایه از ورود این سه گروه به یک بازی برد-برد به عنوان عاملی نام برد که توانسته است تا تنگناهای این کشورها را در حوزه ارتقای صنعتی کاهش دهد. در این زمینه، البته نقش دولت و بخش خصوصی به عنوان گروه های با قدرت سازماندهی بالا در مقایسه با مردم بیشتر خواهد بود.
در این بین، غلامرضا سلیمانی با تاکید بر لزوم توجه به منافع بخش خصوصی و هم منافع مردم از سوی دولت در یک فرایند متوازن، خاطرنشان ساخت: توجه صرف بر منافع مردم سبب خواهد شد تا ماهیت سیاست ها پوپولیستی باشد، از سوی دیگر قرار گرفتن منافع بخش خصوصی در اولویت نیز سبب بر هم خوردن توزیع درآمد مانعی بر سر راه توصعه صنعتی خواهد بود.
وی با این توضیح، نقش اتاق های بازرگانی را بسیار با اهمیت خواند که به عنوان یک نهاد انتخابی بخش خصوصی و با داشتن قدرت سازماندهی، نقش بسیار مهمی در تحقق یا عدم تحقق این فرآیند خواهد داشت.
کاندید هشتمین دوره انتخابات اتاق بازرگانی در خصوص انتقادات وارده به اتاق های بازرگانی در سالهای اخیر، توجه به این نکته را ضروری دانست که هر تحول اجتماعی از جمله توسعه اقتصادی مستلزم تعامل گروه های مختلف و پرداخت هزینه از سوی آنان است، اما این نکته قطعی است که انتخاب مسیرهای برد –برد در فرآیند تحول، موجب پرداخت هزینه کمتر توسط گروه های اجتماعی خواهد بود. بنابراین توسعه اقتصادی و توان تولید، نیازمند یک برنامه دقیق قابل اجرا مسیر تحول نهادی است که تضمین کننده منافع همه گروه های اجتماعی مورد ذکر باشد.
وی چنین برنامه ای را نیازمند تعامل گسترده و وفاق بین این گروه ها دانست و عنوان کرد: متاسفانه به رغم تمام زحماتی که اتاق های بازرگانی در طی دوران خود متقبل شده اند، فقدان یک ذهنیت و برنامه منسجم در این حوزه از مهمترین مشکلات اتاق های بازرگانی است. چنین برنامه ای مستلزم توجه به منافع مردم و دولت در برنامه هالی اتاق بازرگانی و داشتن تعامل گسترده در این حوزه است.
سلیمانی تصریح کرد: البته این بدان معنی نیست که اتاق های بازرگانی به منافع دولت و مردم توجه نداشته اند، بلکه این به معنای فقدان یک راهبرد مشارکت جویانه همراه با شفاف کردن منافع همه گروه ها به جهت اعتماد سازی در گسترش همکاری های اجتماعی است.
وی در ادامه اظهارات خود، چرایی ورود فعالان بازار سرمایه در انتخابات اتاق بازرگانی را در قالب الگوی فوق معنا کرد و گفت: ما نیازمند راهبرد برد-برد در بین گروه های مختلف شامل بخش خصوصی، دولت و مردم هستیم و مصداق آن و شاید مهمترین مصداق آن، در تحقق این بازی برد-برد بازار سهام است.
این کارشناس خبره بازار سرمایه با اشاره به نقش بسیار مهم بازار سرمایه در جذب پس اندازهای خرد در اختیار مردم در اقتصاد ملی و ایجاد درآمد برای آنان، ابراز داشت: برای بخش خصوصی، بازار سرمایه در جهت تامین منابع لازم برای سرمایه گذاری های مختلف آنان نقش ویژه ای خواهد داشت و برای دولت نیز، بازار سرمایه هم به جهت انباشت سرمایه و رشد اقتصادی و هم جایی برای فروش دارایی ها و تامین منابع بودجه ای قابل اهمیت است. بنابراین صیانت از بازار سرمایه هم برای مردم، بخش خصوصی و دولت منشاء منافع خواهد بود.
وی بر لزوم توجه ویژه اتاق های بازرگانی به تحولات بازار سرمایه و مسائل آن تاکید کرد و از آن به عنوان موضوعی نام برد که متاسفانه کمتر مورد توجه اتاق های بازرگانی قرار گرفته است.
مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری غدیر ورود فعالان و مدیران عامل برخی شرکت های بازار سرمایه در انتخابات اتاق بازرگانی را در جهت تحقق الگوی فوق، فرصت مغتنمی برشمرد و اضافه کرد: قطعاً با توجه به سازمان قدرتمند اتاق های بازرگانی، حساسیت آنان به مسائل حوزه بازار سهام و برخورد فعالانه در جهت صیانت از این بازار، منشاء برکات ارزشمندی برای همه گروه های اجتماعی و ارتقای اقتصاد ملی خواهد بود.
بر این اساس وی در ارزیابی خود از عملکرد اتاق بازرگانی در حوزه های تصمیم گیری و تصمیم سازی موثر بر بخش خصوصی، اظهارداشت: در تحولات اجتماعی، هر قدر یک نهاد از سایقه تاریخی بیشتری برخوردار باشد، با توجه به انباشت تجربه سازمانی، اثرگذاری بیشتری خواهد داشت. از سوی دیگر، هر قدر سازمانی نماینده گروه های بیشتر و قدرتمندتری نیز باشد، آن سازمان نیز قدرت تاثیرگذاری بیشتری خواهد داشت.
سلیمانی ادامه داد: از اینرو، اتاق بازرگانی در مقایسه با سایر تشکل ها، هم به لحاظ قدمت و انباشت سازمانی و نیز نمایندگی طیف های مختلف بخش خصوصی، می تواند نقش مهمتری در تحولات اجتماعی بر عهده گیرد. حضور این اتاق در تصمیم سازی ها وتصمیم گیری های اقتصاد ملی در کنار دولت مهمترین گواه بر آن است.
وی تصریح کرد: اما هر قدر قادر به فراهم کردن ساز و کاری هایی باشیم تا گروه های بیشتری در فرآیند انتخابات اتاق های بازرگانی حضور داشته باشند، طبیعتاً انتخاب شدگان از قدرت نمایندگی بیشتری برخوردار بوده و البته تاثیرگذاری آن بیشتر خواهد بود.
این نامزد هتشمین دوره انتخابات اتاق بازرگانی اضافه کرد: البته این موضوع صرفاً در اختیار مسئولین فعلی اتاق نبوده و نگاه اعضای اتاق و فرهنگ مشارکت جویانه آنان در این زمینه مهم است. با این وجود تعهد نامزدهای انتخاباتی به رعایت قانون و اخلاق در انتخابات در جلب مشارکت اعضای اتاق بی تاثیر نخواهد بود.
وی تاکید کرد: بدیهی است هر قدر مشارکت جویی بیشتر باشد، نمایندگان اتاق طیف های بیشتری از فعالیت های مختلف را پوشش خواهد داد.
سلیمانی در خصوص علل عدم بی میلی چهره های مطرح بازار مالی در انتخابات اتاق بازرگانی تا قبل از این دوره، گفت: بخش قابل توجهی از کنش های اجتماعی محصول نیاز زمانه است و حضور فعالان بازار سرمایه می تواند به این دلیل باشد.
براین اساس وی رشد نزولی بازار سرمایه در یک سال اخیر را مورد اشاره قرار داد که به دلیل برخی سیاستگذاری های نادرست صورت گرفته است که در این زمینه، فعالان بازار سرمایه در جهت جلوگیری از این کاهش و صیانت از بازار سرمایه به صورت انفرادی یا گروهی تلاش های بسیاری کرده اند.
مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری غدیر تاکید کرد: اما چنانچه این فعالیت از طریق یک نهاد با قدمت سازمانی همچون اتاق بازرگانی صورت می پذیرفت، از تاثیرگذاری بیشتری برخوردار می شد. بر این اساس استنباط اینجانب به جهت حضور فعالان بازار سرمایه، نوعی پاسخ بدین نیاز فعلی اقتصاد ملی است.
و در نهایت وی در بیان برنامه های خود در اتاق بازرگانی، ابراز داشت: اتاق بارگانی می بایست در چارچوب یک راهبرد معین به عنوان نقشه ذهنی تمام اعضای آن، در جهت «اعتماد سازی با مردم و همکاری با دولت تدبیر وامید»، زمینه ساز ورود سه گروه دولت ، مردم و بخش خصوصی به یک تعامل برد-برد با هدف ارتقای توان تولیدی و صنعتی شود.
براین اساس این کارشناس خبره بازار سرمایه اظهارامیدواری کرد که با انجام این امر، بیش از پیش، موجبات ارتقای اقتصاد ملی و اعتلای نام نظام مقدس جمهوری اسلامی فراهم شود.
گفتنی است،دکتر غلامرضا سلیمانی امیری مدیرعامل شرکت 3600 میلیارد تومانی غدیر با شعار «اتاق کارا؛بورس پویا» در هشتمین دوره انتخابات اتاق بازرگانی کاندیدا شده است.